Laptopurile de gaming Lenovo te vor surprinde cu siguranță. Deși poate că nu este o marcă la care ne gândim de obicei când vine vorba de jocuri pe PC, este de fapt unul dintre producătorii de top de laptopuri de gaming din gama medie.

În acest ghid am evidențiat cinci dintre cele mai bune laptopuri de gaming Lenovo disponibile în prezent pentru a te ajuta să găsești o opțiune potrivită pentru nevoile tale.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gen 6

Primul model care se evidențiază în topul celor mai bune laptopuri de gaming Lenovo este IdeaPad Gaming 3 Gen 6, care vine cu un procesor AMD Ryzen 7 5800H și o grafică RTX 3060 pentru a-ți pune în valoare jocurile video preferate. Designul în cauză nu este unul dintre cele mai notabile aspecte, deși, în ciuda faptului că este în întregime din plastic, construcția este robustă, fără flexiuni sau puncte slabe, un avantaj pentru acest preț.

Pachetul său de procesor și GPU îl face să iasă în evidență ca un laptop de gaming care îți va permite să joci titlurile actuale la 1080p și la setări medii. Un domeniu în care IdeaPad Gaming 3 Gen 6 excelează este durata de viață a bateriei, depășind majoritatea concurenței. De asemenea, rezoluția Full HD și rata de reîmprospătare de 120 Hz sunt foarte bune pentru o experiență de joc decentă.

Lenovo IdeaPad 5 Pro

Următorul în topul celor mai bune laptopuri Lenovo pentru jocuri este IdeaPad 5 Pro, un laptop de 14 inci pe care îl poți folosi pentru multitasking în aplicații solicitante. Datorită procesorului Intel core i7 și a celor 8 GB de RAM, poți lucra cu programe precum Adobe Premiere Pro. În plus, IdeaPad are o placă video NVIDIA GeForce MX450. Acest lucru înseamnă că poți reda clipuri video fără probleme sau poți juca jocuri simple.

De asemenea, te poți juca oriunde dorești, deoarece laptopul cântărește doar 1,41 kg și este ușor de transportat în rucsac. Când ajungi la locație, poți utiliza camera cu infraroșu și recunoașterea facială Windows Hello pentru a te autentifica rapid. Pe ecranul QHD, vei vedea mai multe detalii decât pe un ecran Full HD „normal” datorită rezoluției mai mari.

Luminozitatea de 400 nits afișează filmele și serialele cu un contrast ridicat. Poți stoca până la 100 de filme Full HD de 2 ore pe unitatea SSD de 1 TB. În timp ce te joci jocurile preferate, te poți bucura de sunetul cristalin oferit de difuzoarele Dolby Audio. Tastatura retroiluminată îți permite să continui să lucrezi pe întuneric.

Lenovo ThinkPad T15p Gen 2

Continuând cu cele mai bune laptopuri de gaming Lenovo, găsim această primă generație a lui Lenovo ThinkPad. Această versiune de Lenovo ThinkPad vine cu cel puțin un procesor Intel Core i7-11800H cu șase nuclee, 16 GB de memorie, o unitate solidă NVMe de 512 GB, o placă grafică GeForce GTX 1650, un ecran FHD non-touch de 300 nits FHD și Windows 10 Pro. Culorile de pe ecranul acestui Lenovo ThinkPad sunt bogate și bine saturate, iar contrastul este ridicat.

Cu toate acestea, am rămas cu dorința de a primi mai mult pentru acest preț. Există pe acest Lenovo ThinkPad un port HDMI, un conector Thunderbolt, iar portul USB-C funcționează cu DisplayPort, plus că propriul ecran este extrem de atractiv.

Lenovo ThinkBook 16p

Lenovo comprimă unul dintre tot mai popularele ecrane de 16 inci într-unul de 15 inci și crește numărul de pixeli pe verticală. Și în loc de un NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, vei primi un GPU pentru notebook-uri NVIDIA GeForce RTX 3060 și un puternic AMD Ryzen 9 5900HX. Acest lucru îi conferă modelului ThinkBook un imens spor de performanță și îl propulsează ca fiind unul dintre cele mai bune laptopuri Lenovo pentru jocuri.

Tastele au o dimensiune de aproximativ 1,5 cm și sunt rotunjite spre partea de jos, ceea ce lasă o impresie ordonată. În plus față de funcțiile speciale obișnuite, există un buton care deschide automat site-ul de asistență Lenovo.

Ecranul IPS este unul dintre punctele forte ale ThinkBook 16p. Are o rezoluție de 2560×1600 pixeli, deci are un raport de aspect de 16:10, dar oferă o rată de reîmprospătare de doar 60 Hz.

Lenovo Legion 5

Lenovo Legion 5 este un laptop high-end din cea mai puternică serie de produse Lenovo. Cu opțiuni de configurare precum GeForce RTX 3070, Intel Core i7-11800H și ecranul de 165 Hz cu Dolby Vision și G-Sync, devine unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming Lenovo. Dar este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe.

În timp ce unii dintre concurenți oferă un nivel mai ridicat de manoperă, acest model face o impresie solidă datorită carcasei metalice și este, de asemenea, atrăgător din punct de vedere vizual. Așadar, nu există niciun motiv să ne plângem în ceea ce privește calitățile fundamentale ale acestui notebook.

Acest articol este susținut de către eMAG.