Symbian

Nokia Store este locul din care poți downloada aplicații pentru telefonul tău cu Symbian. V-am scris și de posibilitatea de a instala Nokia Belle – cea mai nouă versiune a sistemului de operare dezvoltat de Nokia. În România sunt apreciate aplicațiile legate de mașini și pentru socializare.

Topul scoate în evidență:

1. Police Sire 2.0;

2. Cars;

3. Monster Truck Dash Lite;

4. WhatsApp Messenger;

5. Facebook Chat;

6. Skype;

7. Zulux;

8. Adventure of Ted;

9. Fillr;

10. HDR Photo Camera.

Cea mai dorită aplicația din Nokia Store pe 2011 a fost Facebook Chat. A fost urmată de: eBuddy Messenger Free, WhatsApp Messenger, High Speed 3D Free, Skype.

Utilizatorii români – fie prin jocuri sau prin aplicaţii ingenioase – descoperă potenţialul propriilor dispozitive pe care le transformă în parteneri de amuzament sau mijloace eficiente de dialog,” declară Marcus Störkel, General Manager Nokia Ungaria şi România. Dispozitivele pe care utilizatorii din România le folosesc cel mai des atunci când descarcă din Nokia Store sunt terminalele: N8, E5, N700, C3. În 2011, la nivel global în topul terminalelor folosite pentru descărcare s-au numărat N8, 5800 Xpress Music, 5233, 5230, C3-00.

În prezent, Nokia Store include peste 90.000 de aplicaţii pe care utilizatorii le pot descărca pe mobilele lor. Mai mult, aproximativ 80% din traficul zilnic înregistrat pe Nokia Store se transformă în descărcări.

Comunicat de presă