Diverse

Am găsit un articol pe TheVerge în care este actualizată valoarea de piață a celor mai puternice 4 companii. Microsoft a prins locul 3 în detrimentul Alphabet (compania ce include printre altele și Google). 

  1. Apple – 923 miliarde dolari;
  2. Amazon – 782 miliarde dolari;
  3. Microsoft – 753 miliarde dolari;
  4. Google – 739 miliarde dolari.

Clasamentul evoluează în ritm alert, în funcție de valoarea de piață a acțiunilor. Este interesant cum primul loc își face banii cu precădere din vânzarea de telefoane mobile, iar poziția a 3-a nu are aproape nicio treabă cu această piață (probabil, încă mai încasează câte 4 – 5 dolari per smartphone vândut pe baza patentelor pe care Microsoft le are în portofoliu).

Google își face peste 90% din venituri pe baza advertisingului, Apple strânge 60% din veniturile sale pe baza iPhone-ului, iar Amazon mizează pe retailul online + clasic după cele mai recente achiziții din SUA. Microsoft are un business diversificat (35% din vânzările de Windows, Surface și divizia de gaming, cloud – 30%, Office și suita de aplicații pe partea de productivitate – 30%).

Apropo, Facebook este evaluat la 479.4 miliarde dolari. După cum observați, Apple s-ar putea să atingă pragul a 1 trilion de dolari și dacă vor veni cu iPhone SE în ediție nouă  + iPhone X Plus / Pro au toate șansele.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.