gAuto

Taxify este rivalul Uber, iar în cea mai recentă rundă de finanțare a strâns 175 milioane dolari. Evaluarea startup-ului pornit în Estonia trece de pragul a 1 miliard dolari. 

Cei 175 milioane dolari au venit de la Daimler, Korelya Capital, Taavet Hinrkikus – fondatorul Transferwise, dar și din partea Didi Chuxing (ei au investit în Taxify și în 2017, este compania ce a cumpărat operațiunile Uber din China).

Vor investi în dezvoltarea de tehnologie, dar și în extinderea operațiunilor în alte țări din Europa, Africa etc. Interesant este că Taxify înainte de investiția Didi din 2017 nu a reușit să strângă mai mult de 2.4 milioane dolari.

CEO-ul și co-fondatorul Taxify se numește Markus Villig, iar el reușește să demonstreze că poți avea o companie cu valoare de piață de peste 1 miliard dolari, chiar dacă pornești la drum într-o piață mică din Europa de Est. A pornit business-ul în 2013, iar acum are 24 de ani (direct printre cei mai tineri CEO de companii cu evaluare la 1 miliard dolari). Sunt prezenți în 25 de state, peste 500.000 de șoferi și peste 10 milioane de clienți (de la 2.5 milioane clienți în august 2017).

În aceeași ordine de idei, Didi a reușit pe sfârșitul lui 2017 să strângă 4 miliarde de dolari. Cel mai probabil vor face ceea ce au realizat și până acum, să finanțeze companiile ce rivalizează cu Uber pe diferite piețe la nivel global.

Sursa: TechCrunch.com

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.