Filme

Despre filmul „Singur Acasă” nu are rost să mai discutăm, îl vedem an de an în preajma sărbătorilor de iarnă, acesta devenind oarecum o tradiţie pentru români (în fiecare an filmul aduce recorduri de audienţă pentru postul de televiziune ce îl transmite, deşi acesta poate fi văzut oricând pe serviciile de streaming video).

Cu siguranţă una dintre atracţiile principale din film este casa din cărămidă roşie, cea în care Kevin rămâne singur acasă, iar într-un final reuşeşte să îi prindă pe cei doi hoţi puşi pe fapte mari.

Această casă celebră a fost scoasă la vânzare de actualul proprietar, cel care a cumpărat-o în 2012 cu aproape 1.6 milioane de dolari. De data aceasta preţul cerut este mult mai mare, vorbim de 5.25 milioane de dolari.

Casa aflată la adresa 671 Lincoln Avenue, în suburbia Winnetka din Chicago, Illinois, a fost construită în 1921, are o suprafaţă de 847 de metri pătraţi şi dispune de cinci dormitoare şi şase băi.

Proprietarul îşi promovează anunţul de vânzare într-un mod destul de convingător: “este o şansă unică de a deţine o bucată din istoria cinematografiei”.

Rămâne de văzut dacă va plăti cineva cele 5.25 milioane de dolari cerute. Cu puţină inspiraţie eu zic că poţi face ceva bani cu acea casă dacă o transformi într-un soi de muzeu interactiv.

Sursa: nytimes.com, sursa foto