Smartphone

În perioada 2019 – 2020 Huawei a fost unul dintre cei mai importanţi producători de telefoane la nivel global, iar dacă îmi aduc aminte prin 2020 chiar a fost o perioadă scurtă de 1-2 luni în care estimările companiilor de analiză spuneau că Huawei era peste Samsung la cotă de piaţă.

În acelaşi an însă au apărut sancţiunile americanilor la adresa companiei chineze, iar totul este istorie. Ştim deja ce s-a întâmplat, Huawei fiind în prezent o umbră a ceea ce era în urmă cu nici doi ani.

CEO-ul Huawei, Richard Yu, a declarat în acest sfârşit de săptămână că dacă nu ar fi existat sancţiunile americanilor, Apple şi Huawei ar fi fost cei mai mari producători globali de telefoane la nivelul anului 2022. Oficialul a forţat puţin nota şi a afirmat chiar că “ceilalţi ar fi fost producători mici, inclusiv compania coreeană (Samsung), cea care ar fi vândut în special în SUA şi Coreea de Sud”.

Prin această declaraţie Richard Yu arată urme de regrete, inclusiv mici frustrări. Personal cred că şi azi am fi vorbit de o “luptă corp la corp” între Huawei şi Samsung, una fără un câştigător clar.

Sursa: phonearena.com

Categorii: huawei

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.