Ultima jumătate de an cred că ne-a pus pe fiecare în parte pe gânduri și încercăm să ne eficientizăm costurile, iar consumul de energie electrică joacă un rol important. 

Avem multe produse ce au nevoie de energie electrică în locuință, de la banalul smartphone și până la produse ce sunt cu adevărat consumatoare serioase. Electrocasnicele fac parte din această categorie. Un prim lucru ce ar trebui făcut este verificarea etichetei de performanța energetică și descoperirea clasei din care face parte. 

Este clar că atunci când caut un electrocasnic nou, să zicem un frigider. Caut cea mai bună clasă de performanță în bugetul stabilit.  

LG are mai multe sfaturi de eficiență energetică pentru noi: 

 • Frigider congelator
 1. Asigurați-vă că există suficient spațiu între alimentele depozitate în frigider, ceea ce permite aerului rece să circule uniform și reducerea consumului total de energie.
 2. Când depozitați mai puține alimente decât de obicei, luați în considerare reglarea temperaturii cu câteva grade mai sus pentru a reduce consumul de energie.
 3. Când plecați de acasă pentru o perioadă mai lungă, nu uitați să activați modul Eco pentru a economisi energie.
 • Mașina de spălat
 1. Cea mai eficientă setare de consum de energie este, în general, cea care funcționează la temperaturi mai scăzute și la o durată mai lungă.
 2. Încărcați produsul LG pe baza recomandărilor producătorului, pentru programul dorit
 3. Nu adăugați prea mult detergent. O cantitate mare de detergent poate îngreuna ciclul de spălare, scade performanța la spălare și avea impact asupra aspectului hainelor dumneavoastră. Un produs cu dozare automată va distribui cantitatea corectă de detergent și vă va permite să economisiți bani anual. Funcția EZ Dispense a LG evaluează programul de spalare și cantitatea de rufe din cuvă și utilizează cantitatea de detergent optimă pentru a evita deteriorarea hainelor și risipa de detergent.
 • Uscător
 1. Utilizați viteze de centrifugare mai mari pentru a nu rămâne prea multă umezeală pe haine, ceea ce reduce consumul de energie atunci când uscați hainele.
 2. Când utilizați uscătorul, luați în considerare utilizarea ciclurilor ecologice sau cu energie redusă pentru a reduce consumul de energie. Tehnologia EcoHybrid™ de la LG permite alegerea între uscare normală și uscare ecologică, setarea eco împiedică un consum mare de apă, ceea ce reduce costurile.

Declarație oficială reprezentant LG:

Ne propunem să îi ajutăm pe clienții noștri, astfel încât să facă cele mai inteligente alegeri în materie de produse electrocasnice.  Vasta experiență în domeniu a companiei LG Electronics ne ajută sa le oferim soluții pentru o viață în care petrecem cât mai puțin timp pentru activitățile din gospodărie, să ne bucurăm de momentele în familie și să avem în același timp grijă de resursele planetei noastre.

În ceea ce privește achiziția unui aparat electrocasnic sau înlocuirea acestuia, credem că este foarte important să citim cu atenție etichetele energetice și să alegem produse cât mai eficiente. Studiul nostru ne-a dezvăluit că și pentru consumatori este prioritar acest aspect. Aceasta confirmare ne bucură și ne încurajează să continuăm cercetarea și să dezvoltăm produse tot mai eficiente, în linie cu stilul de viață al clienților noștri”.

Acest articol este susținut de către LG. 

Tag-uri: advertorialLG

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.