Accesorii inteligente

CES 2016 este târgul de tehnologie în cadrul căruia HTC și Under Armour au prezentat UA HealthBox, sistem de fitness conectat capabil să monitorizeze trei elemente importante: activitatea fizică, nutriția și somnul. 

UA HealthBox este format din următoarele accesorii:  UA Band, UA Heart Rate, UA Scale.

UA Band – brățară inteligentă ce contabilizează date legate de activitatea zilnică + somn. Poți stabili un obiectiv de atins și urmărești progresul pe brățară. Corpul lui UA Band este din plastic și integrează un display ce rămâne activ în timpul exercițiilor fizice, dispune și de un LED ce indică nivelul ritmului cardiac când este conectată cu UA Heart Rate.

UA Heart Rate – monitorizează frecvența cardiacă și este formată dintr-o centură pentru piept + senzor dedicat. Pe baza datelor culese poate oferi o statistică cât de cât reală a caloriilor consumate;

UA Scale – cântar cu Wi-Fi, formă rotundă, strat de sticlă tratat cu vopsea conductivă, analizează greutatea și grăsimea corporală, integrează un display LED. Este capabil să colecteze datele a până la 8 utilizatori și să le genereze diferite grafice.

UA HealthBox – 380 dolari în SUA, disponibilitate de la sfârșitul lui ianuarie 2016. Mă aștept să coste în jur de 1500 – 1700 lei când ajunge în Europa și implicit în țara noastră.

Declarație oficială:
Acest sistem conţine tot ceea ce este necesar unui consumator pentru a-şi gestiona mai bine sănătatea şi activităţile de fitness,” a declarat Wolfgang Muller, Executive Director Business Development & Emerging Devices, HTC. “Fie că este vorba de atleţi de performanţă sau pur şi simplu de utilizatori hotărâţi să-şi îmbunătăţească sănătatea, UA HealthBox este singurul sistem care furnizează o gamă completă de servicii şi oferă informaţiile şi motivaţia necesare pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.”

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.