Ford SYNC 3 gAuto

CES 2016 este evenimentul în cadrul căruia Ford a dorit să prezinte noua centrală de infotainment SYNC 3. Aceasta schimbă complet modul de afișare a informațiilor și introduce noi funcții. Dacă până acum Ford era partener cu Microsoft pentru dezvoltarea sistemelor SYNC, la generația a treia s-a trecut la BlackBerry ca furnizor al sistemului de operare.

În cazul în care ați citit review-ul lui Ford Mondeo, ați văzut că unul dintre minusurile pe care le-am găsit a fost tocmai interfața centralei SYNC 2. Noua generație schimbă modul în care sunt afișate informațiile și cum se poate interacționa cu sistemele mașinii.

Principalele funcții din SYNC 3 de la Ford:

  • integrare cu Apple CarPlay. Astfel utilizatorii de iPhone vor avea acces prin intermediul comenzilor vocale (asistentul Siri) sau al touchscreen-ului unității multimedia la hărți, mesaje, telefon sau muzică;
  • integrare cu Android Auto. Utilizatorii de smartphone cu sistem de operare de la Android 5.0 în sus vor putea utiliza serviciul de căutare vocală Google, vor avea acces la Google Maps, Google Play Music și altele prin intermediul comenzilor de pe volan sau al ecranului tactil;

  • conectivitate 4G LTE. Printr-un parteneriat cu AT&T, Ford include acces la internet prin SYNC 3 pentru ca utilizatorii să poată interacționa practic de oriunde cu vehiculul lor. Printr-o aplicație dedicată poate fi consultat nivelul de carburant din rezervor, al bateriei sau al presiunii din pneuri, ușile pot fi încuiate sau descuiate, motorul poate fi pornit sau se poate stabili o oră la care să pornească, mașina poate fi localizată prin GPS și multe altele;
  • integrare cu produsele inteligente din casă. Funcțiile dispozitivelor smart home conectate la internet vor putea fi accesate direct din mașină prin intermediul SYNC 3: aprinderea becurilor, deschiderea ușilor garajului ș.a. Acestea vor fi posibile grație parteneriatului dintre Ford și Amazon pentru sincronizare cu dispozitivul Echo.

Toate serviciile de mai sus vor fi disponibile pentru început doar în sistemele SYNC 3 instalate pe automobilele Ford vândute în SUA.

În afară de sistemul SYNC 3, Ford a anunțat în cadrul CES 2016 și alte strategii pentru viitor. Mașinile autonome de la Ford vor începe din ce în ce mai multe teste în traficul real, în unele locații din SUA, iar un software ce va permite ca dronele inteligente DJI să comunice eficient cu automobilele Ford este în discuție. Cel din urmă a fost gândit pentru anumite situații de siguranță, intervenții în zonele de urgență, servicii comerciale sau în agricultură, silvicultură, construcții ș.a.

Sursa: Media.ford.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.