Accesorii inteligente

Ştiu că majoritatea cititorilor noştri sunt bărbaţi, însă despre gadget-ul despre care vom povesti în cele ce urmează trebuie să aibă cunoştinţă orice doamnă sau domnişoară care are grijă de părul său.

În cadrul CES 2017 compania L’Oreal a lansat prima perie de păr inteligentă. Aceasta include un microfon, un accelerometru, un giroscop şi alţi senzori care oferă aplicaţiei de smartphone numeroase informaţii utile pentru a analiza calitatea pieptănării.

Peria poate asculta sunetele emise în timpul pieptănării pentru a determina ce fel de păr are persoana respectivă (uscat sau umed, gras sau aspru etc.), poate determina cât de dur te periezi, iar dacă acţiunea este brutală peria te avertizează prin vibraţie, poate analiza calitatea părului, a modului în care te periezi etc. Pe baza acestor informaţii aplicaţia pentru smartphone îţi va recomanda ce produse trebuie să foloseşti pentru o îngrijire cât mai corectă, dar îţi va oferi şi sfaturi pentru o periere corectă, în avantajul tipului tău de păr.

Peria L’Oreal se poate conecta la telefon prin bluetooth şi Wi-Fi, iar aplicaţia va fi disponibilă pentru sistemele de operare iOS şi Android. Peria funcţionează cu două baterii AA ce vor oferi energie suficientă pentru 6 luni de utilizare, iar preţul său va fi de aproximativ 200 dolari.

Sursa: bbc.com