Canon CES 2017 Foto si Video

Nu te poți considera un nume important în industria de electronice dacă nu te prezinți la CES cu noi produse în fiecare an. Canon nu face excepție de la această regulă nescrisă și ne aduce în 2017 mai multe noutăți, din seriile PowerShot, IXUS și LEGRIA.

Le luăm pe rând și începem cu Canon PowerShot G9 X Mark II, un aparat foto de buzunar, cu dimensiuni compacte. În ciuda acestora, camera promite rezultate foarte bune grație folosirii unui senzor mare, de tip 1 inch de 20.1 Megapixeli şi a unui procesor Canon DIGIC 7.

Canon G9 X Mark II Silver

Sistemul de stabilizare dual permite creșterea timpului de expunere cu până la 3.5 stop. Focalizarea automată în numai 0.14 secunde și fotografierea continuă cu 8.2 cadre pe secundă ne asigură că nu vom pierde niciun moment important. Obiectivul wide de 28 mm și zoom-ul optic 3x ne ajută atât la realizarea de portrete, cât și pentru peisaje.

Diafragma cu deschidere largă f/2.0 ține sensibilitatea ISO la valori scăzute chiar și în condiții de iluminare scăzută, dar permite și realizarea de fotografii cu fundal neclar (bokeh).

Al doilea model din gama PowerShot prezentat la CES 2017 de către Canon este SX430 IS. Fiind un aparat foto de tip bridge, acesta oferă un design tipic DSLR-urilor însă adaugă un super zoom de 45x.

Canon SX430 IS

Senzorul foto de 20 Megapixeli și funcțiile inteligente ce te ajută indiferent de situație, fac din Canon PowerShot SX430 IS un allrouder perfect. Conectivitatea este asigurată prin Wi-Fi și Dynamic NFC.

Canon IXUS 185 și IXUS 190 folosesc tot un senzor de 20 Megapixeli și oferă într-un corp foarte compact un zoom optic de 8x, respectiv 10x. Obiectivele se retrag în carcasă atunci când aparatele nu sunt folosite, așadar acestea devin suficient de mici spre a încăpea în buzunar.

Noua funcţie Easy Auto a modelelor IXUS selectează automat cele mai bune setări şi blochează butoanele pentru a vă ajuta să evitaţi apăsarea acestora din greșeală. Mai mult, funcția Auto Zoom selectează în mod inteligent cea mai bună încadrare pentru fotografii şi filme, toate în funcţie de numărul de persoane din fotografie.

Pe partea video, Canon a prezentat trei camere din gama LEGRIA: HF R806, HF R86 și HF R88. Fiecare dintre acestea filmează la calitate Full HD, permite un zoom optic de 32x și un zoom avansat de 57x.

Canon LEGRIA HF R86

Canon LEGRIA HF R86

Canon LEGRIA HF R806 acceptă ca spațiu de stocare și carduri FlashAir, iar LEGRIA HF R86 și HF R88 vin cu o memorie internă dedicată de 16 GB. Acestea două din urmă aduc și conectivitate Wi-Fi și Dynamic NFC pentru o partajarea mai ușoară a materialelor video.

Modelul Canon LEGRIA HF R88 este dotat cu adaptorul pentru obiectiv grandangular WA-H43. Acesta asigură un unghi de acoperire şi mai mare, ideal pentru situaţiile în care filmaţi într-un spaţiu restrâns sau atunci când doriţi să surprindeţi un peisaj.