Foto si Video

CES 2017 este locația aleasă de Samsung spre a prezenta noua serie de monitoare curbate cu tehnologie Quantum Dot. 

Este vorba de monitorul curbat Samsung CH711 ce sosește în două variante ca și diagonală: 27 și 31.5 inch. Are o curbură de 1800R, unghi de vizualizare de 178 grade, rezoluție WQHD – 2560×1440 pixeli, afișare a culorilor din spectrul RGB – 125%. Recunosc că nu am idee cum poți afișa spectrul RGB dincolo de 100%, dar există Google spre a avea mai multă informație în acest sens.

Nu putem spune că tehnologia Quantum Dot a debutat pe CH711, Samsung a mai lansat monitoare curbat de gaming cu Quantum Dot – CFG70 cu diagonala de 24 sau 27 inch. Pentru a livra o experiență cât mai bună sunt concepute setări diferite în funcție de jocurile rulate – FPS, RTS, RPG și AOS.

Sunt sigur că aceste monitoare se pretează foarte bine și la partea de multimedia, browsing, office etc. Partea de conectivitate este asigurată de către HDMI și DisplayPort, suportul permite ajustarea pe verticală și orizontală. Îl poți regla ca să ai o imagine bună, din orice colț al camerei.

La CES 2017, Samsung a adus și două alte monitoare:

a. Samsung UH750 – display de 28 inch, design ce mizează pe o talie cât mai subțire, ramă îngustă, timp de răspuns de 1 ms, rezoluție UHD și Quantum Dot;

b. Samsung SH850 – display de 23.8 sau 27 inch cu rezoluție WQHD, conectivitate DisplayPort, ecran plat, fără rame și cu stativ pătrat, ajustare pe verticală.

Ce este Quantum Dot?

Este o tehnologie pe care Samsung a adus-o pe televizoarele sale, iar de acum în 2016 a migrat și pe monitoarele companiei sud-coreene. În linii mari, Quantum Dot aduce o iluminare mai bună a panourilor, culori naturale și eficiență energetică crescută.

Quantum Dot = nano particule poziționate într-o peliculă ce poate fi retroiluminată. Interesant este că tehnologia în sine nu este foarte scumpă și merge a fi implementată și pe dispozitive mai ieftine. Un televizor sau monitor cu Quantum Dot oferă un alb natural fără tentă de gălbui, roșu, verde și albastru sunt afișate în mod corect. Tehnologia poate fi regăsită și pe produse concurente, din portofoliul Sony etc.

Galerie de imagini cu noile monitoare Samsung de la CES 2017;

Declarație oficială:

Astăzi, consumatorii de conținut multimedia au așteptări ridicate și își doresc o experiență cu adevărat captivantă, care să exploateze potențialul conținutului pe care îl urmăresc. Noua serie de monitoare curbate cu tehnologie Quantum Dot dispune de un design elegant, culori mai bogate și un contrast mai profund” a declarat Seoggi Kim, Senior Vice President în cadrul Samsung Electronics Visual Display.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.