Diverse

În cadrul CES 2018 se lansează tot felul de produse, chiar şi frigidere sau maşini de spălat. Două propuneri vin din partea Samsung: frigiderul Samsung Family Hub şi maşina de spălat compactă Samsung WW6850N.

Samsung Family Hub este un frigider ca oricare altul, însă are un atu major: integrează asistentul vocal Bixby. Utilizatorii îşi vor putea conecta frigiderul la alte aparate inteligente din casă şi le vor putea controla prin intermediul asistentului inteligent. Pe ecranul frigiderului vor putea urmări camerele video de supraveghere (dacă există aşa ceva în casă), iar boxele AKG vor putea fi programate să cânte la o oră anume.

Frigiderul are şi o aplicaţie dedicată smartphone-ului prin care îl putem controla de la distanţă sau putem vedea în timp real ce este în interiorul său, astfel încât să putem face cumpărături în funcţie de nevoi. Samsung Family Hub nu are încă un preţ, însă mă aştept să fie unul cu patru cifre în euro.

O altă noutate este maşina de spălat Samsung WW6850N. Aceasta este una compactă având o lăţime de doar 60 cm, include tehnologia QuickDrive şi integrează asistentul inteligent de spălare Q-rator care poate oferi diverse recomandări de spălare utilizatorului (Laundry Recipe, Laundry Planner sau HomeCard Wizard).

Samsung WW6850N vine cu suport pentru Internet of Things şi este echipat cu o tehnologie de spălare care mişcă hainele în 4 direcţii pentru a îndepărta murdăria mult mai repede (timpul de spălare este redus cu până la 35% comparativ cu alte maşini de spălat Samsung). Maşina de spălat va putea fi achiziţionată şi în România, însă preţul nu a fost încă anunţat.

Sursa: samsung.com