Televizoare

Hisense este unul dintre cei mai importanță jucători din piața mondială de televizoare, ce în 2022 a reușit performanța de a urca pe cea de-a doua poziție ca livrări. Recunosc că nu mă așteptam neapărat la asta, dar mi-am amintit cum s-au descurcat în teste televizoare ca Hisense 55U8QF și Hisense 65E7HQ, așa că informația nu a fost cu adevărat șocantă.

Hisense are 31 de centre de cercetare și dezvoltare, iar în cadrul CES 2023 compania a prezentat noua tehnologie ULED X. Primul televizor ULED a fost lansat de Hisense încă de acum 10 ani și era cumva momentul oportun pentru un update important aici.

Conform celor de la Hisense, panourile ULED X  pot atinge un contrast asemănător cu cel al ecranelor OLED și o gamă dinamică de două ori mai extinsă ca a display-urilor cu diode organice. În cifre, avem o rată maximă de contrast de 150.000:1. Luminozitatea în peak poate atinge nu mai puțin de 2.500 niți, o valoare cu adevărat remarcabilă.

Hisense ULED X la CES 2023

Totdată, panourile Hisense ULED X folosesc mai bine de 20.000 de mini LED-uri, cu peste 5.000 de zone cu estompare locală. Mai mult, se pare că ecranele televizoarelor Hisense ULED X sunt acum mai puțin reflexive, în timp ce unghiurile de vizionare sunt mai largi cu 30%.

De procesarea imaginii se ocupă Hi-View Engine X, ce promite o performanță evident mai ridicată decât a precedentelor generații de televizoare Hisense.

În seria Hisense ULED X vor fi introduse modele U6, U7 și U8. Cel mai impresionant televizor Hisense ULED X prezentat la CES 2023 a fost cu siguranță modelul de 110 inch, cu rezoluție 8K, ce a fost nominalizat pentru Premiul de Inovație.

Recunosc că sunt curios să văd la lucru noua gamă de televizoare Hisense ULED X și cel mai probabil voi avea șansa anul acesta de a testa un astfel de model.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.