MSI RTX4070 Ti Hardware

CES 2023 a fost locul unde NVIDIA a anunțat cele mai recente produse, fie că ne referim la cela hardware, fie la cele software. MSI introduce deja primele modele de plăci video GeForce RTX 4070 Ti, ca parte a seriilor SUPRIM, GAMING TRIO și VENTUS. Totodată, MSI lansează plăci de bază cu chipset Intel B760,  ce sunt compatibile cu procesoarele Intel de ultimă generație.

Conform celor de la MSI, plăcile grafice din seria SUPRIM sunt proiectate pentru performanță și eficiență. Modelul bazat pe GeForce RTX 4070 Ti este răcit cu cel mai avansat sistem de răcire cu aer de la MSI, TRI FROZR 3S, prin care căldura este îndepărtată eficient de lângă componentele critice ale plăcii cu ajutorul TORX FAN 5.0 și până la 7 Core Pipes. Totodată, sistemul de răcire se bazează pe o placă de bază masivă din cupru placat cu nichel și pe tehnologia Airflow Control cu noile margini Wave-curved 3. Aluminiul finisat sub aspect „periat” de pe exteriorul coolerului și placa de pe spate întărește placa pe lungimea ei.

 

Dual BIOS permite utilizatorilor să comute facil între modul Silent, pentru zgomot redus, sau modul Gaming, pentru performanțe suplimentare. Iluminarea RGB Mystic Light vine cu numeroase opțiuni de iluminare dinamică personalizabilă.

Seria GAMING TRIO a fost reîmprospătată cu un aspect nou, dar familiar, păstrând în același timp echilibrul optim între performanță, răcire și zgomot redus. În fruntea acestei serii de produse actualizate se află noul design TORX Fan 5.0, cu perechi de trei palete de ventilator legate împreună, formând o structură care concentrează fluxul de aer în sistemul de răcire actualizat TRI FROZR 3.

Modelele MSI bazate pe RTX 4070 Ti includ placa de bază din cupru placat cu nichel și până la 6 conducte în centrul radiatorului care ajută la disiparea eficientă a căldurii. Noua serie GAMING TRIO este, de asemenea, echipată cu Dual BIOS.

O placă posterioară din metal, cu un design de tip flow-through, întărește placa grafică, oferind în același timp și o acțiune de răcire pasivă prin implementarea plăcuțelor termice. Mystic Light propune culori sincronizate luminos cu restul PC-ului prin aplicațiile Mystic Light Sync și Ambient Link.

Populara serie VENTUS a revenit, acum echipată cu trei ventilatoare TORX Fan 4.0. Plăcile grafice MSI VENTUS păstrează elementele esențiale pentru a îndeplini orice sarcină la îndemână.

Un sistem de răcire robust, placă posterioară din aluminiu „periat” și o estetică bine conturată fac ca această placă grafică să fie potrivită pentru orice asamblare de sistem.

Tot cu ocazia CES 2023, MSI introduce noile plăci de bază cu chipset Intel B760.

Beneficiile platformei B760 sunt evidențiate de seriile MPG, MAG și PRO de la MSI.

Plăcile de bază MSI din seria MAG au adoptat 12 sisteme de alimentare Duet Rail Power cu DrMOS de 75A și PCB cu 6 straturi cu acoperire de cupru de 2 oz pe strat. Seria MSI MAG suportă interfața Lightning PCIe din generația a 5-a și include pe placa de bază până la 3 sloturi M.2 din generația a 4-a.Noua serie MSI MAG dispune de soluții termice premium, inclusiv All Aluminum Design și Extended Heatsink. Sloturile M.2 sunt acoperite cu soluția M.2 Shield Frozr.

Plăcile de bază din seria MSI PRO au în standard specificații capabile să îndeplinească nevoile de business și conțin 12 sisteme de alimentare Duet Rail Power System și suportă interfața PCIe Lightning de generația a 4-a. Soluțiile de răcire includ Extended Heatsink Design pentru radiator și M.2 Shield Frozr.

Cei ce preferă formatul ITX pot alege plăcile de bază MSI MPG B760I EDGE WIFI DDR4. Aceasta propune 8 faze directe cu DrMOS de 90A și 8 straturi PCB cu 8 straturi de cupru de 2 oz. Placa de bază suportă cele mai recente interfețe PCIe Lightning din generația a 5-a și propune 2 sloturi M.2 integrate.

Linia de plăci de bază MSI B760 oferă atât opțiuni DDR4, cât și DDR5. Modelele echipate cu Wi-Fi vin cu suport Intel Wi-Fi 6E și LAN 2.5G.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.