Am rulat un chestionar în urmă cu ceva timp pe pagina noastră de Facebook, iar rezultatele obținute mi se par interesante. Este clar că nu avem o apetență așa mare în schimbarea smartphone-ului până la sfârșit de 2022. Contextul nu este unul favorabil în plan economic, dar cred că discuția merită a fi purtată mai aplicat.

Înainte de a trece la chestionarul de astăzi, să tragem o privire pe rezultatele înregistrate la chestionar_14.

79.5% dintre cei ce au votat pe site au ales Dark Mode vs 90% pe pagina de Facebook, un procent ceva mai mic, dar cumva covârșitor în aceeași direcție. Acum înțeleg de ce majoritatea aplicațiilor vor să includă un astfel de mod. Cred că ar fi o idee bună să-l aducem și noi pe site. Nu?

Acum să revenim la subiectul dat de chestionar_15.

Au fost 160 de voturi de Nu și 90 de voturi de Da (dacă intrați pe link sunt mai multe reacții față de ceea ce descoperiți în preview).

Cred că sunt din ce în ce mai multe persoane ce sunt mulțumite de smartphone-ul pe care-l folosesc și nu au apărut cine știe ce tehnologii care să-i facă să scoată câteva sute de euro din buzunar spre a trece pe un telefon mai nou. Majoritatea celor ce doresc să-l schimbe până la sfârșit de an aș face pariu că vor face acest pas pentru că au modele cu  o vechime de la 1.5 – 2 ani în sus. Cum am spus și mai sus, trebuie ținut și de contextul economic. Plus că întrebarea a fost pusă pe timp de vară, când mai degrabă te gândești la bugetul pentru concediu și nu la cel pentru achiziția unui smartphone.

Apple mi se pare că are cea mai bună lansare, fix în septembrie și cu debut în octombrie sau chiar noiembre în funcție de stocuri, la fix în sezonul cumpărăturilor de sfârșit de an.

Bineînțeles, putem extinde discuția în rubrica de comentarii

Puteți vota pe site în chestionarul încorporat:

Update: Am compilat și datele din chestionarul rulat pe site.

Procentul celor decisiși să schimbe smartphone-ul până la sfârșit de 2022 este și mai redus față de ce am înregistrat pe Facebook: 36% vs 22.1%. Cred că producătorii de smartphone-uri au misiune grea în a 2-a parte a anului.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.