Trebuie să recunosc că deși folosesc un smartphone cu display AMOLED de peste 10 ani, abia de curând am făcut trecerea pe Dark Mode în interfața telefonului, Facebook, Instagram etc.

Care sunt avantajele aduse de către Dark Mode?

Pe un ecran AMOLED ai parte de un negru profund, cumva natural. Este redus consumul de energie și autonomia oferită mi se pare a fi cu 5 – 10% mai bună + privirea este protejată, în special când primești telefonul în spații întunecate, pe timp de noapte etc.

Peste 90% dintre cei ce și-au exprimat opinia pe pagina noastră de Facebook au spus că au făcut pasul spre Dark Mode, în comentarii au precizat că au ales acest mod chiar și pe ecranele IPS, deși fie vorba între noi, negrul de acolo nu se compară cu cel furnizat de un panel AMOLED.

Cei ce ne citesc doar pe site pot vota în chestionarul adiacent și fac un update peste câteva zile cu rezultatele înregistrate.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.