Articolul lui Cosmin legat de taxa auto este vedeta de vizualizări din 2022 – a strâns aproape 200.000 de vizualizări în doar câteva zile. Am rulat și un chestionar pe pagina și grupul de Facebook, iar rezultatele le găsiți în rândurile următoare.

Au fost 272 de voturi PRO și 78 de voturi CONTRA.

De aici, reiese un procent de 77.71% al celor ce sunt de acord cu introducerea unei taxe de poluare.

Evit să trag concluzii într-o direcție sau alta. Totuși, mi se pare evident că în București este poluare serioasă generată de către automobilele termice (indiferent că discutăm de benzină sau motorină etc). Citeam că sunt peste 700.000 de oameni ce intră zilnic în București, iar totalul s-ar ridica la 3 milioane.

Soluțiile sunt simple:

🟢 trafic în comun cât mai bine pus la punct, de la STB și până la Metrorex;

🟢 Park & Ride la intrările în București cu spațiu pentru mii și mii de autovehicule;

🟢 tichete valorice pentru renunțarea la autovehicule termice și trecerea spre propulsie electrică + stații de încărcare în proximitatea blocurilor etc;

🟢 piste de bicicletă + educarea publicului în a alege una dintre cele mai ecologice soluții de transport (mereu sunt uimit de cât de multe biciclete sunt în Berlin, spre exemplu).

Secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție.

Categorii: gauto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.