Laptop Kit Intel NUC M15 LAPBC710 Hardware

Tehnologiile evoluează şi chiar dacă de cele mai multe ori există o perioadă de tranziţie între vechi şi nou, la final întotdeauna vechiul dispare.

Cam astfel putem spune şi despre “disputa” dintre HDD şi SSD. HDD-ul este tehnologia veche, cea apărută în anii ’90, una ale cărei limite au fost atinse deja. SSD-ul este încă viitorul, o tehnologie pe care o vom mai vedea în device-urile noastre mulţi ani de acum înainte.

Pentru că HDD-ul nu mai permite evoluţie sub nicio formă şi pentru că limitările sunt evidente, se pare că Microsoft a luat o decizie cumva aşteptată. Începând cu 2023 toate laptopurile şi PC-urile noi vândute pe piaţă vor trebui să vină cu Windows instalat strict pe un SSD.

Sigur că acest aspect nu va interzice utilizatorilor sau chiar producătorilor să integreze HDD într-o formă opţională pentru a mări capacitatea de stocare la un cost mai scăzut.

Există posibilitatea ca această obligativitate să crească preţurile laptopurilor şi a PC-urilor noi, în special a celor de buget, segment unde se folosesc încă destul de mult HDD-urile.

Sursa: tomshardware.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.