Update-urile software oferă motiv de îngrijorare către cei ce folosesc un smartphone. 86% dintre cei ce au răspuns unui chestionar desfășurat pe pagina de Facebook consideră că efectul aplicării update-ului a fost resimțit în performanțele mai modeste ale telefonului.

Acum nu știu dacă este neapărat un placebo în sens negativ după întâmplări precum:

Cert este că majoritatea utilizatorilor resimt performanțe în scădere după aplicarea unui update de software pe un telefon mobil.

Mi s-a atras atenția de către un amic că s-ar putea să fie de vină faptul că nu este aplicat un reset la datele din fabrică după update-ul software.

Nu știu ce să spun aici. Teoretic, un update ar trebui să fie aplicat on the go, fără hard reset și toate cele. Este o adevărată corvoadă să autorizezi aplicațiile bancare, să te loghezi în conturile de social media și mail, să salvezi fotografii și materiale video adunate de-a lungul timpului etc. Știu persoane ce au telefon nou prin rafturile de acasă și tot ezită să facă trecerea spre noul smartphone spre a evita durerea de cap dată de nșpe pași pe care trebui să-i urmezi (aplicațiile bancare mi se par a fi la întrecere spre a fi cât mai puțin user friendly când autorizezi un dispozitiv).

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.