Primul abonament de telefonie mobilă încheiat în 2002 era de 7 dolari / lună și avea 1 cent pe minut sau SMS. Timpul a trecut și au apărut abonamentele cu minute și SMS-uri nelimitat, inițial în rețea, după aceea la nivel național. Atenția s-a mutat pe traficul de date, iar cantitatea de GB conta din ce în ce mai mult în alegerea unui abonament.

În 2022, internetul nelimitat pe abonamentul de telefonie mobilă a devenit realitate.

Pe pagina de Facebook și pe grupul de FB au fost 211 voturi (168 pentru Internet nelimitat și 43 pentru Internet cu trafic de date limitat). 79% dintre cei ce au răspuns nu-și fac griji legate de cantitatea de date consumată peste lună, iar 21% au o limită de care probabil nu sunt așa stresați (limitele de obicei sunt de tipul a zeci de GB/ lună).

Sunt curios ce alt element vor găsi operatori de telefonie mobilă spre a taxa. Minutele și SMS-urilor au intrat în desuetudine, așa se întâmplă acum și cu traficul de date. Ar putea veni cu un sistem în genul a ceea ce am descoperit la un operator din Finlanda (tarifare în funcție de viteza oferită, așa cum se întâmplă pe internetul fix).

Un alt chestionar se află în desfășurare și îl descoperiți aici.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.