Am avut un articol de tip ghicește smartphone-ul / test pe nevăzute. Chiar am fost curios să văd ce smartphone va ieși în față, dar nu m-am așteptat ca unul dintre ele să domine într-o astfel de manieră.

Unul dintre smartphone-uri a reușit să obțin aprobarea a aprox. 75% dintre cei ce au votat – Samsung Galaxy S22 Ultra

Smartphone 1 – Huawei Mate 50 Pro a obținut 16.2% din voturile exprimate;

Smartphone 2 – Google Pixel 7 Pro a strâns doar 9.2%;

Smartphone 3 – Samsung Galaxy S22 Ultra a fost ales de 74.6%.

Puteți descărca imaginile fără resize de aici (link valabil pentru 7 zile).

Huawei Mate 50 Pro este considerat cel mai bun smartphone la nivel de cameră foto și video de către DxOMark, iar Pixel 7 Pro a obținut unul dintre locurile fruntașe în testul pe nevăzute făcut de MKBHD.

Acum să nu credeți că eu consider că testul nostru pe nevăzute are valoare fundamentală de adevăr. Analiza performanțelor unui smartphone este subiectivă, iar fiecare este liber să aibă o opinie.

Cert este că fotografia pe smartphone a evoluat mult, iar diferența în opinia mea se face în special pe performanțele atinse în low-light. Huawei a avut primele smartphone-uri ce te făceau să zici wow la imaginile livrate în aceste situații, Samsung a învățat, iar acum S22 Ultra este unul dintre cele mai bune în low-light și nu numai.

Seria Pixel de la Google demonstrează că software-ul contează enorm, dacă mai era cazul. Aplicația de cameră de la Pixel 7 Pro este ușor de folosit, dar pe timp de noapte mi se pare că este ceva mai modest față de S22 Ultra. Mate-ul mi s-a părut că interpretează culorile diferit față de ceea ce se afla în fața obiectivului.

În fine, repet ce am scris și mai sus, fiecare are dreptul la o opinie. O să repet testul cu GALAXY S22 Ultra, Vivo X80 Pro și un smartphone surpriză.