Nu a fost un chestionar care să suscite așa mare interes precum altele rulate de-al lungul timpului pe pagina noastră de Facebook. Totuși, avem câteva voturi și merită să tragem o concluzie sau măcar să pornim o discuție.

 

*Sunt mai multe voturi înregistrate față de câte apar în preview. 

Au fost înregistrate 42 de voturi pentru smartphone și 10 voturi pentru DSLR / mirrorless. De aici tragem concluzia că 80.76% au ales telefonul mobil pentru fotografiile de vacanță. Asta și pentru că smartphone-urile lansate în ultimii ani au evoluat imens la nivel de cameră foto și video, iar cu ceva cunoștințe și imaginație poți obține fotografii și materiale video numai bune pentru share în social media (Facebook, Instagram, TikTok, YouTube etc).

în vacanța din Grecia din 2021 m-am jucat cu Sony Alpha 7C și în afară de mine cu un mirrorless pe plajele din Lefkada am mai descoperit câțiva turiști din Japonia ce trăgeau cadre cu aparate foto, în rest mai toată lumea se baza pe smartphone-ul din dotare.

Plus că acum majoritatea smartphone-urilor mid-range și premium îți oferă trei senzori – ultrawide, wide și tele. Este ca și cum ai avea un DSLR / mirrorless cu trei obiective gata atașate și faci switch printr-o apăsare pe ecran în interfața camerei foto și video.

Bineînțeles, puteți vota și într-un chestionar integrat în articolul de față și revin peste câteva zile cu o analiză pe statistica înregistrată.

Update: Am oprit chestionarul rulat pe site.

87.3% dintre respondenți au ales smartphone-ul, iar 12.7% au spus că preferă DSLR / mirrorless / GoPro spre a imortaliza momentele petrecute în vacanță. Valori și mai bune pentru smartphone față de ceea ce am înregistrat în chestionarul rulat pe Facebook.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.