Hardware

Foarte probabil China a dorit de mult timp să răspundă cu aceeaşi monedă Statelor Unite ale Americii, însă procesele tehnologice proprietare învechite nu au permis acest lucru. Guvernul chinez a investit sume uriaşe în cercetare-dezvoltare în ultimii ani şi iată că uşor, uşor creşte şi curajul (proporţional cu reuşitele şi avansurile tehnologice aferente).

După o analiză „amănunţită”, Administraţia Cyberspace din China a publicat un raport oficial din care reiese că chip-urile produse de compania americană Micron Technology prezintă un risc crescut pentru securitatea naţională. Mergând pe acelaşi principiu ales de Statele Unite ale Americii, China a decis să interzică orice import de chip-uri produse de Micron Technology.

Pentru început vorbim de interzicerea doar în industrii importante (telecom, bancară), însă cu siguranţă nicio compania chineză nu va mai risca să cumpere hardware Micron Technology deoarece acest lucru va implica riscuri (politice) uriaşe.

Compania americană este un important producător de soluţii de stocare NAND, memorii RAM şi SSD-uri, aceasta colaborând până în prezent cu nume mari din China precum Lenovo, Xiaomi, ZTE sau Oppo. 11% din business-ul Micron Technology era realizat cu parteneri chinezi, astfel că reprezentanţii companiei se aşteaptă la o scădere vertiginoasă a vânzărilor în următoarea perioadă.

Această decizie ajută foarte mult Yangtze Memory Technologies Corp, unul dintre cei mai mari competitori locali ai Micron Technology, companie care la rândul său este pe lista neagră a autorităţilor americane.

Întelegeţi jocul ?

Sursa: reuters.com