Diverse

Pentru cei care încă nu au aflat, Statele Unite ale Americii a interzis companiei ZTE să mai utilizeze componente americane pe o perioadă de 7 ani. Decizia autorităţilor a fost luată în contextul în care ZTE a fost acuzată că a încălcat embargoul pus de Statele Unite ale Americii pentru Iran şi Coreea de Nord şi a continuat să vândă produse ce conţineau componente şi tehnologii americane.

Această decizie este foarte dificil de digerat din punct de vedere financiar pentru ZTE, mai ales că nici MediaTek nu prea îi este alături în zona hardware. Cum ZTE este o companie susţinută puternic de statul chinez, era aproape imposibilă neimplicarea acestuia.

Zilele trecute o delegaţie americană s-a deplasat la Beijing pentru a lămuri cu oficialii chinezi toată această situaţie neplăcută. Chinezii nu acceptă decizia şi încearcă găsirea unei soluţii amiabile pentru ambele părţi.

Aşa zisul război comercial între Statele Unite ale Americii şi China începe să se simtă din ce în ce mai puternic, iar ZTE este una dintre companiile prinse la mijloc. Din păcate în mod indirect s-ar putea să suferim şi noi prin creşterea preţurilor anumitor produse.

Sursa: reuters.com

Categorii: diversezte

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.