Smartphone

Vă mai aduceţi aminte discuţiile de la lansarea lui iPhone X când toată lumea critica preţul nejustificat de mare ? Vă mai aduceţi aminte când majoritatea dintre noi nu îi dădeam mari şanse de succes ? Ei bine timpul şi oamenii ne-au contrazis. iPhone X a fost cel mai vândut smartphone pe sfârşit de 2017 şi a rămas cu acelaşi statut şi în primul trimestru din 2018.

În perioada ianuarie – martie 2018, iPhone X a reuşit să se comercializeze la nivel global în peste 16 milioane unităţi, o cifră frumuşică ţinând cont că această perioadă a anului este una slăbuţă la capitolul vânzări. “Neaşteptat” este că Apple cu 2-3 telefoane lansate anual rămâne capul de afiş şi ocupă 4 din primele 5 poziţii în top ( iPhone 8 cu 12.5 milioane unităţi, iPhone 8 Plus cu 8.3 milioane unităţi şi iPhone 7 cu 5.6 milioane unităţi).

Al cincilea cel mai bine vândut smartphone din primul trimestu al anului în curs este entry-levelul Xiaomi Redmi 5A cu 5.4 milioane unităţi vândute (majoritatea în China şi India). Samsung Galaxy S9 Plus se află pe poziţia a şasea cu 5.3 milioane unităţi, însă acest device a prins doar ultima lună din trimestru.

Analiza pieţei a fost făcută de Strategy Analytics, companie care estimează că la nivel global au fost comercializate 345.4 milioane de smartphone-uri.