Diverse

Atacul fără precedent al Statelor Unite ale Americii împotriva Huawei nu putea rămâne fără un raspuns din partea Chinei. Geo Feng, purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez de Comerţ, a anunţat că ţara sa va realiza o listă neagră a companiilor străine (în special americane) care prejudiciază firmele naţionale chineze.

Specialişti în domeniu vor verifica care companii străine nu respectă regulile pieţei, care încalcă sau blochează diverse contracte sau care pun în pericol integratitatea financiară a firmelor chinezeşti. Companiile ce vor apărea pe această listă neagră vor fi sancţionate de către guvernul chinez, însă nu ştim încă în ce constau şi cât de repede vor fi aplicate aceste sancţiuni.

Tot că răspuns al atacului american, China ameninţă sistarea exportului de materiale rare foarte utile în producţia de electronice şi electrocasnice. Vorbim de 17 metale (scandium, cerium, samarium, terbium etc.) importante în producţia mai multor tehnologii actuale (baterii, ecrane etc) ce se regăsesc în proporţie covârşitoare în China (peste 90% din producţia globală).

Observaţi că războiul comercial dintre Statele Unite ale Americii – China se dezvoltă şi în foarte scurt timp vor fi prinse în horă cu sau fără voinţa lor şi alte state.

Sursa: zf.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.