Software

Google dorește să ofere o experiență în browsing la un nivel cât mai ridicat, iar Chrome urmează a primi un update important ce va permite blocarea bannerelor de tip flash, dar și scoate autoplay-ul  pentru taburile aflate în background. 

  1. Blocarea autoplay-ului pentru paginile web din background;

Cred că s-a întâmplat să deschideți mai multe pagini web și fiecare să aibe câte un clip video sau o reclamă audio ce pornește în ritm automat, de aici un gest frustrant în a intra pe pagina respectivă și a închide elementul ce produce zgomot. Google s-a gândit la asta și doar pagina web pe care te afli beneficiază de autoplay, restul intră într-un mod silențios.

      2. Reclame în flash;

Și aici este o întâmplare de zi cu zi în browsing, mai ales pe site-urile ceva mai dubioase. Bannerele flash clipesc în toate felurile, atrag atenția și obstrucționează accesul la conținutul propriu-zis. Google urmează ca în Chrome să atragă atenția când un astfel de element se află în fundal și cere permisiunea utilizatorulu de a-l încărca sau nu.

Google aduce două vești bune pentru utilizatorii Chrome. Nu? Ar mai trebui să scadă și consumul de memorie RAM. S-a ajuns ca un browser să aibe nevoie de 8 GB spre a funcționa lin.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: browsere

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.