Statcounter a oferit mai multe informații legat de cele mai utilizare browsere pentru desktop PC.

Primele poziții sunt ocupate de către:

Source: StatCounter Global Stats – Browser Market Share

 

  1. Google Chrome – 66.64%;
  2. Microsoft Edge – 10.07%;
  3. Safari – 9.61%;
  4. Firefox – 7.87%;
  5. Opera – 2.44%.

Google Chrome este lider incontestabil, iar Microsoft Edge presupun că a câștigat o sumă de utilizatori la pachet și cu trecerea făcută de compania americană de la Windows 10 spre Windows 11. De aici subînțeleg că persoanele ce descoperă Microsoft Edge încep să-l și folosească, înainte era doar un fel de metoda de trecere spre a descărca Chrome.

Pe de altă parte, Safari a primit un redesign și se vând mai multe Mac-uri ca niciodată. Cumva, lucrurile nu prea se leagă. Scăderea de la 10.11 în martie 2021 la 9.62% în mai 2022 cred că vine ca reacție la redesignul respectiv. S-a pus praful pe Safari, iar cei ce testează Chrome, Edge sau alte browsere descoperă o viteză mai bună, mai multe funcții, interfață actualizată etc.

Puteți răspunde la chestionar și în secțiunea de comentarii de la sfârșit de articol.

Sursa: 9to5mac.com

Categorii: browsere

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.