Retelistica

Cred că voi avea material în regim constant pentru această rubrică nouă de pe site. Duminică de dimineață, pe o stradă din București, un bărbat a descoperit 5 saci cu cartele SIM. 

Întreaga poveste o găsiți pe Știrile PRO TV.

În cei 5 saci au fost descoperite…, 10 milioane de cartele SIM. Cât jumătate din populația României de 19.9 milioane locuitori.

Care sunt elementele ciudate din întreaga poveste?

  1. Cartele au fost abandonate când au fost abordați de bărbatul aflat în trecere. Clar avem de-a face cu ceva ilegal, iar băieți cu cartelele sunt ușor paranoici;
  2. Bărbatul ce le-a descoperit a încercat câteva dintre ele, iar acestea erau active. Nu erau strânse și aruncate, aveau credit și puteau fi efectuate apeluri etc;
  3. Multe dintre cartelele respective par a fi de la Orange. Înțeleg că sunt prezenți și restul de operatori de telecomunicații.

Eu nu prea înțeleg ce ai face cu atâtea milioane de cartele. Mă rog, nici nu pricep cum ai putea strânge atât de multe SIM-uri. Cu siguranță nu au făcut rost de ele în câteva zile, ci în ani și ani.

S-a mai discutat despre faptul că în România pot fi cumpărate cartele preplătite fără a prezenta un act de identitate. Din câte știu, legislația nu a fost modificată până acum.

Ce opinie aveți pe acest subiect?

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.