Accesorii inteligente

Facebook s-a gândit să dezvolte un produs numit Portal. Inițial s-a crezut că este vorba despre o boxă inteligentă care să concureze cu dispozitive similare de la Amazon și Google. Nu este cazul, avem un altfel de gadget. 

Portal și Portal+ sunt gândite pentru a realiza mai multe operațiuni, un all-in-one pe partea de apeluri video, muzică, vizionat clipuri etc.

Portal dispune de un ecran de 10 inch cu rezoluție 1280 x 800 pixeli și 199 dolari în SUA. Portal+ mizează pe un display de 15 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, prețul urcă a 349 dolari în SUA.

Este integrată tehnologia Amazon Alexa, iar activarea asistentului vocal se face prin: Hey Portal. Pot fi setate remindere, adresate întrebări + funcțiile de bază aminite mai sus (apeluri video prin Facebook Messenger, muzică de pe Pandora, Spotify, iHeartRadio, iar pe partea de video dispune de suport pentru Facebook Watch, Food Network, Newsy și alte servicii ce vor disponibile în viitor). Camera este optimizată să te mențină mereu în focus când te afli într-un apel video, chiar și când te miști. Detectează când sunt mai multe persoane, minimizează zgomotul de fundal și este individualizată vocea celui ce poartă conversația.

Și uite cum Facebook încearcă să introducă ochiul lui Sauron în casele noastre. Au specificat că lansarea lui Portal a fost amântă spre a rezolva eventuale probleme pe partea de securitate a datelor. Au găsit și soluții: protecție pentru cameră pentru momentele în care nu se dorește a fi utilizată + buton dedicat pentru dezactivarea microfonului și camerei. Au introdus și o parolă ce merge a fi setată (cu 4 până la 12 caractere).

De ce consider Portal drept o struțocămilă?

Avem deja un dispozitiv cu toate aceste funcții: smartphone-ul. Nu văd de ce ai cumpăra o boxă cu ecran și cameră ca să faci apeluri video prin Facebook Messenger. Cine știe, probabil nu sunt în target și vânzările pentru Portal și Portal+ vor fi de mare angajament.

Dacă este foarte ușor de folosit aș spune că s-ar putea să se plieze pe cei mai în vârstă + juniori.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.