Software

Să găsești un taxi liber se dovedește o mică bătaie de cap, mai ales în marile orașe și în momentele de aglomerație maximă. Suntem în 2014, iar smartphone-ul se dovedește de ajutor. Nu mai este cazul să faci o comandă telefonică, poți direct dintr-o aplicație dedicată să ai acces mai rapid către un taxi liber. De cele mai multe ori sunt aplicații destinate unei singure companii, iar aplicația de astăzi vine să rezolve această problemă.

A. Clever Taxi – impresii, aplicație testată pe BlackBerry Z3;

În ultimele zile am avut ocazia să testez aplicația Clever Taxi alături de smartphone-ul BlackBerry Z3. Găsiți Clever Taxi în magazinul de aplicații BlackBerry World, dar știți că pe telefoanele BlackBerry funcționează și aplicațiile concepute pentru telefoanele Android. BlackBerry Z3 este un smartphone cu preț de sub 1000 lei, display de 5 inch cu rezoluție qHD, procesor Qualcomm dual-core la 1.2 GHz pe Krait 200, 1.5 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, slot pentru microSD, 3G, Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm, cameră de 5 Megapixeli ce filmează la 1080p, cameră frontală de 1.1 Megapixeli, baterie de 2500 mAh. Mai multe detalii veți găsi într-un review complet ce urmează a fi postat în zilele următoare.

Clever Taxi te ajută în mai multe orașe din România: București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, Brașov, Ploiești, Galați și Sibiu. Este singura aplicație de taximetrie ce îți permite să lansezi o comandă la cele mai importante companii de taxi din orașele amintite. Nu ești blocat pe o singură opțiune și ai acces astfel la o acoperire mai vastă și un răspuns mai prompt.

Clever Taxi rulează pe telefoane cu iOS, Android, Windows Phone și BlackBerry OS. Observați că din start au început cu toate platformele importante. Aplicația are 12.2 MB și trebuie să-i oferiți permisiunea de a avea acces la partea de localizare spre a vă poziționa pe hartă în mod automat. Există posibilitatea de a acces toate funcțiile aplicației printr-un cont dedicat sau printr-o simplă logare cu profilul de Facebook.

Interfața este simplă, intuitivă și pot spune că m-am adaptat instant. Te localizează direct pe hartă și astfel te scutește de o informație ce în unele aplicații este capitală, locul exact în care te afli. Mi s-a întâmplat de multe ori să nu știu strada sau numărul exact și riscam să comand un taxi care să mă caute la 1 – 200 de metri depărtare de locul în care mă aflam. Clever Taxi te poziționează automat și transmite detaliile către șoferul taxi-ului. Prima problemă rezolvă, localizarea exactă.

poza buton standard

Poți alege o anumită firmă de taximetrie, prețurile sunt afișate în dreptul fiecăreia. În București se oferă posibilitatea de a efectua o comandă la peste 8 companii de taxi. Sunt multe companii și nu are rost să le enumăr pe toate, le găsiți în aplicație. Există un sistem destul de avansat de filtre: fumător / nefumător, aer condiționat, animal de companie. Prin intermediul chat-ului poți comunica direct cu șoferul și astfel cobori la fix, nu mai aștepți în scara blocului etc.

Plata merge a fi efectuată cu ajutorul cardului pe care-l adaugi în aplicație sau prin SMS, doar în rețeaua Orange (atât pe abonamente cât și pe cartele preplătite). Poți să bifezi opțiunea de plată cu cardul și atunci comanda este transmisă automat doar șoferilor de taxi ce acceptă plata într-un astfel de mod. Am reușit destul de rapid să găsesc un șofer care să-și dea ok-ul. Apropo, poți seta și bacșișul pe care-l oferi direct de pe card. Sunt mai multe valori presetate din care să alegi. Astfel ești scutit de nevoia de a avea cash la tine, sumă fixă etc.

Elemente importante din aplicația Clever Taxi:

Interfață intuitivă – Da;

Localizare precisă – Da;

Posibilitatea de a alege între serviciile mai multor companii de taximetrie – Da;

Opțiuni inedite: prin chat poți discut direct cu șoferul, ai un sistem de ratings pentru aceștia și astfel scapi de eventuale personaje mai dubioase.

Plata prin cardul – Da. Atât pe card, dar și cu SMS, doar în rețeaua Orange la momentul actual.

Mai multe detalii în capturile de ecran grupate în galerie:

B. Concurs

Cu această ocazie lansăm și un concurs ce are ca temă următorul subiect:

Cum sunt îmbunătățite serviciile de taximetrie de către Clever Taxi?

Trebuie să postați un comentariu în cadrul acestui articol și premiul va fi un smartphone BlackBerry. Nu uitați că puteți testa aplicația în opt orașe mari din România spre a vă forma o impresie și mai bună. La sfârșitul comentariului v-aș ruga să vă notați numele și prenumele.

Perioada de desfășurare – 26.11.2014 – 10.12.2014;

Mai multe detalii legate de concurs găsiți în regulamentul ce poate fi accesat în spatele acestui link.

Update: Concursul a fost câștigat de către Ciobanu Mihai Cosmin / koss_x_treme. Poezia lui a cucerit, cu ghilimelele de rigoare, juriul format dintr-un reprezentant al Gadget.ro, Standout și Clever Taxi. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.