gAuto

Producătorul autohton a anunţat la începutul acestei săptămâni Dacia Duster 2 Facelift, iar în unele ţări comenzile pentru acest model vor începe chiar de luna viitoare.

Pentru ca producţia Dacia Duster 2 Facelift să înceapă, Dacia este obligată să termine de livrat comenzile în curs pentru versiunea actuală de Dacia Duster. Din păcate criza semiconductorilor îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult, astfel că producătorul auto nu poate livra la timp maşinile echipate cu sistemul Media Nav.

Dacă în Franţa vehiculele vor fi livrate fără echipamente de navigaţie (acestea vor fi montate ulterior pentru a nu bloca producţia), în România s-a găsit altă soluţia, una de avarie. Oficialii Dacia au declarat că în ţara noastră vor înlocui sistemul Media Nav cu unul similar furnizat de un alt partener, un aftermarket dacă ar fi să forţăm puţin termenul.

„Pentru a depăși situația creată de criza semiconductorilor, care afectează, printre altele, posibilitatea de echipare cu sisteme multimedia a modelului Duster, Dacia identificat o soluție alternativă pentru clienții români. Astfel, a fost dezvoltată o serie limitată a modelului Duster, care include un sistem multimedia avansat, dezvoltat de unul dintre partenerii noștri. Această soluție este validată de către ingineria post-vânzare Dacia, ceea ce garantează funcționarea sistemului conform standardelor mărcii.”, au declarat reprezentanţii companiei.

Primele loturi de Dacia Duster 2 Facelift ar trebui să fie livrate începând cu luna septembrie a acestui an.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.