Diverse

Cancanul zilei din presa tech de astăzi este legat de amenda de 10.000 lei pe care Google România a primit-o de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

În urmă cu câteva luni cineva a făcut o glumă şi a schimbat în Google Maps numele Catedralei Mântuirii Neamului în “Catedrala Prostirii Neamului”. Deşi în mod normal astfel de glumiţe sunt corectate în câteva ore, denumirea buclucaşă a fost vizibilă în Google Maps preţ de câteva zile.

În acest context CNCD a considerat că această inacţiune din partea Google România reprezintă o faptă de discriminare şi a acţionat în consecinţă. Suplimentar amenzii de 10.000 lei, CNCD a obligat Google să publice şi un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului google.ro pentru 10 zile.

Poziţia oficială Google România în acest caz este una standard: “Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acționăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași. Google încurajează conținutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit.” 

Foarte probabil Google România va încerca anularea acestei amenzi în instanţă.

Sursa: mediafax.ro

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.