Diverse

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, trece prin clipe foarte grele, iar pentru a le depăşi are nevoie de ajutorul statului german.

Oficialităţile de la Berlin, reprezentanţii Lufthansa şi Comisia Europeană au ajuns la un acord în ceea ce priveşte pachetul de salvare al companiei aeriene:

  • statul german preia 20% din Lufthansa în schimbul sumei de 300 milioane de euro + o injectare de 5.7 miliarde de euro;
  • băncile germane cu susţinerea Băncii de dezvoltare KfW vor acorda împrumuturi la costuri avantajoase de trei miliarde de euro pe o perioadă de trei ani.

Condiţia pusă de Comisia Europeană pentru a aproba acest plan de salvare este aceea ca Lufthansa să cedeze concurenţilor un maxim de 24 sloturi orare de decolare şi aterizare de pe aeroporturile din Frankfurt şi München. Condiţia a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al Lufthansa cu menţiunea ca cei ce vor beneficia de aceste sloturi să nu primească la rândul lor de ajutoare de stat.

Totuşi, mai există încă un obstacol în calea acestui acord. Pe 25 iunie are loc o Adunare Generală extraordinară a acţionarilor Lufthansa, iar pentru a fi aprobat planul de salvare trebuie ca cel puţin două treimi din cei prezenţi să voteze în favoarea acestuia.

Miliardarul Heinz Hermann Thiele, cel mai mare acţionar Lufthansa, critică acest acord de susţinere şi există dubii destul de mari legate de obţinerea unui vot favorabil în cadrul Adunării Generale extraordinare. În acest context, Consiliul de Administraţie Lufthansa a anunţat că în cazul în care nu se va aproba planul de salvare, compania ar putea fi nevoită “să solicite plasarea sub protecţia legii insolvenţei”.

Sursa: agerpres.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.