Software

OPPO se află printre primele companii ce portează cea mai nouă iterație Android pe smartphone-urile sale. OPPO Find X3 Pro prin ColorOS Beta 1 adoptă Android 12 în ediția Developer Preview.

Care sunt noutățile aduse de Android 12 Developer Preview pe flagship-ul OPPO?

  • mai multe funcții de personalizare la nivel de UI / UX (noi funcții pentru panourile de notificări, modalități de operare actualizate, feedback audio haptic prin vibrațiile telefonului);
  • plus de control și transparență în securitatea datelor (accesul aplicațiilor în locația aproximativă, blocarea accesului la cameră și microfon din panoul de Setări rapide, mod de hibernare pentru aplicațiile neutilizate în ultimele 90 de zile etc)
  • mai mare compatibilitate cu formatele multimedia și suport pentru inserarea mai multor conținuturi (sincer, trebuie să studiez ca să văd despre ce este vorba pe aici);

Declarație oficială:

Suntem bucuroși să avem un partener pe termen lung precum Google, alături de care am avut o mulțime de colaborări de-a lungul anilor, în special pentru a le garanta utilizatorilor OPPO actualizări ale sistemului ColorOS bazate pe cele mai recente versiuni de Android. În prezent, la nivel global, există aproximativ 400 milioane de utilizatori activi ai sistemului ColorOS și datorită Android 12, ne vom continua misiunea de a le oferi acestora experiențe impresionante.” a declarat Andy Wu, Vicepreședinte și Președinte al Unității de Dezvoltare Software OPPO.

Developer Preview este conceput pentru dezvoltatori de aplicații. Pot fi bug-uri ce afectează utilizarea de zi cu zi etc.

OPPO a precizat că în curând va fi disponibilă și versiunea pentru consumatori.

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.