Diverse

Nimeni nu scapă de ochiul vigilent al Comisiei Europene, următorul suspect pe listă fiind Apple. Compania americană este investigată pentru practici legate de Apple Pay şi App Store ce ar încălca normele antitrust din Spaţiul Economic European (SEE).

Printr-un comunicat emis presei se arată că în acest moment “Comisia Europeană a deschis o anchetă antitrust formală pentru a evalua dacă comportamentul Apple în legătură cu Apple Pay încalcă regulile de concurență în UE. Ancheta se referă la termenii, condițiile și alte măsuri cerute de Apple pentru integrarea Apple Pay în aplicațiile și site-urile comercianților pe iPhone și iPads, limitarea accesului la funcționalitatea Near Field Communication (NFC) pe iPhone pentru plățile în magazine și presupuse refuzuri privind accesul la Apple Pay.”

La solicitarea Spotify şi a unui distribuitor de cărţi electronice (e-books), Comisia Europeană a demarat şi alte investigaţii la adresa Apple ce au legătură cu restricțiile impuse de compania americană dezvoltatorilor de aplicații în App Store. Investigațiile se referă în special la utilizarea obligatorie a propriului sistem de achiziție din aplicația App Store, precum și la restricțiile în ceea ce privește capacitatea dezvoltatorilor de a informa utilizatorii de iPhone și iPad despre posibilitatea cumpărării aplicațiilor mai ieftin în afara magazinului de aplicații.

Sursa: profit.ro

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.