Diverse

Cea mai mare companie aeriană din India, IndiGo, a realizat oficial cea mai mare comandă de avioane comerciale din istorie.

IndiGo a transmis către producătorul francez Airbus o solicitare de achiziţie pentru 500 de avioane tip Airbus A320 a căror valoare totală este estimată la aproximativ 55 de miliarde de dolari. Livrările vor fi făcute în perioada 2030 – 2035, aceste avioane urmând a realiza în general zboruri pe distanţe scurte şi medii (în standard, Airbus A320 poate transporta între 150 şi 180 de pasageri pe o distanţă maximă de 5700 de kilometri).

CEO-ul companiei indiene, Pieter Elbers, a declarat că “Acesta este doar începutul. Vor urma și altele. Având în vedere creșterea Indiei și creșterea pieței de aviație din India, acesta este momentul oportun pentru noi să plasăm această comandă.”

La nivelul anului 2020 flota globală de avioane comerciale era de aproximativ 23.000 de avioane, iar până în 2042 se estimează dublarea acesteia. Hmmm, aici nu mai reglementăm nimic legat de noxe şi restul ? Avioanele electrice sunt moment un vis frumos.

Via: agerpres.ro, sursa foto