Diverse

În categoria “diverse” vă prezentăm un nou record venit din China, unul ce atrage atât ca viteză de lucru, cât şi ca tehnologie utilizată.

Compania Broad Group, cunoscută pentru construcţiile sale modulare, a reuşit să ridice un bloc de 10 etaje în doar 28 de ore şi 45 de minute. La stilul de construcţie practicat la noi în ţară acest lucru este utopic, însă Broad Group a dezvoltat un sistem de construcţie bazat pe module denumit Living Building.

Compania construieşte modulele în fabricile sale, iar la faţa locului acestea sunt doar asamblate. Modulele vin cu toate cele necesare, singurele finisări suplimentare fiind cele ale instalaţiilor electrice şi a sistemelor de ţevi.

Producătorul chinez susţine că sistemul său revoluţionar oferă rapiditate, costuri reduse şi rezistenţă sporită. Blocurile sale modulare sunt de 100 de ori mai rezistente decât cele convenţionale, acestea rezistând fără probleme la cutremure şi taifunuri.

Broad Group nu este la primul astfel de record în 2015 ridicând o clădire de 57 de etaje în 19 zile.

Sursa: globalconstructionreview.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.