Diverse

Vehiculul cu două roţi Segway PT a fost inventat de inginerul american Dean Kamen în 2001, iar pe atunci era văzut drept o revoluţie a modului în care ne vom deplasa. Avantajele unui Segway PT erau: uşor de condus, nu polua, ocupa spaţiu puţin şi avea o manevrabilitate ridicată.

Din păcate acest vehicul cu două roţi a fost mereu foarte scump şi avea o situaţie legală oarecum neclară. La început Segway PT a prins destul de bine în mall-uri, în poliţie, în turism, însă apariţia trotinetelor electrice a fost echivalentul cu dezastrul pentru acest tip de device. Trotinetele electrice erau mult mai uşoare şi mult, mult mai ieftine (dacă un Segway PT pleca iniţial de pe la 6000 dolari, o trotinetă electrică costa şi 400 – 500 dolari).

Chinezii de la Ninebot (companie care a cumpărat Segway în 2015) au anunţat că vor închide linia de producţie a Segway-ului original în data de 15 iulie. În urma acestei decizii 21 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, restul urmând a fi redistribuiţi la celelalte linii de producţie ale uzinei din Bedford, New Hampshire.

Tony Ho, vicepreşedintele de dezvoltare al Ninebot a declarat despre Segway PT că „A fost o invenție grozavă acum 20 de ani. Acum pare un pic învechit. Chiar și departamentele de poliție se orientează către scuterele electrice mai ieftine.”

Sursa: cnn.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.