Hardware

Huawei este bine văzută în America de Sud, compania chineză plecând la drum cu mai mulţi operatori telecom (Telefonica Brasil SA, TIM Participacoes SA, America Movil’s Claro sau Oi SA) în dezvoltarea reţelelor 5G.

Pentru a combate cumva această atitudine pro Huawei din America de Sud (în special din Brazilia), se pare că guvernul american sprijina financiar operatorii telecom ce cumpără echipamente 5G de la rivalii Huawei (Ericsson, Nokia sau Samsung).

Guvernul american ar oferi acest ajutor financiar prin intermediul US International Development Finance Corporation (DFC), o agenţie guvernamentală ce finanţează proiecte private. Sprijinul financiar este oferit pentru a preveni achiziţia de tehnologie 5G de la companii chineze ce nu sunt de încredere (Huawei este principalul vizat).

Atitudinea americanilor vis-à-vis de Huawei trece într-o altă extremă, una ce îmi pare a depăşi limitele legalităţii. Se pare că s-au săturat de vorba bună.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: hardwarehuawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.