Diverse

Piaţa de curierat a crescut exponenţial în ultimii ani, culminând cu perioada pandemiei COVID-19, atunci când firmele de curierat nu făceau faţă comenzilor.

Chiar dacă avem exemple concrete de afaceri adaptate la schimbările din piaţă (Fan Courier, Sameday Courier, Urgent Cargus etc.), există şi exemple din cealaltă tabără, cea a companiilor care au trecut sau trec prin mari provocări, unele care le pun la îndoială însăşi existenţa.

Cel mai nou astfel de exemplu este NemoExpress, firmă de curierat despre care am aflat că a intrat în insolvenţă. Cu o reţea naţională formată din 88 de agenţii teritoriale ce acoperă 100% din teritoriul României, NemoExpress este un jucător important pe piaţa de curierat, compania având în 2021 afaceri totale de 137.9 milioane lei.

Din păcate datoriile uriaşe (la 2021 societatea înregistra datorii totale de peste 64.7 milioane lei), cât şi ieşirea din acţionariat a firmei de leasing operaţional Capital Fleet Services, au pus o presiune uriaşă pe situaţia financiară a companiei, astfel că NemoExpress a fost nevoită să îşi ceară insolvenţa (pe lista creditorilor se află inclusiv Capital Fleet Services, fostul acţionar).

Rămânde de văzut cum şi dacă NemoExpress va reuşi să treacă peste această încercare majoră.

Sursa: profit.ro, sursa foto

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.