Diverse

Începem săptămâna cu o veste importantă pentru România, ţara noastră urmând a deveni unul dintre cei mai importanţi producători de panouri solare din Europa.

Compania germană AE SOLAR a confirmat în cursul unei întâlniri cu reprezentanţii Guvernului că a luat decizia de a deschide o fabrică de producţie a panourilor solare în România. Investiţia totală este estimată la 1 miliard de euro, iar Guvernul a dat asigurări că va oferi întreg ajutorul necesar, inclusiv acordarea unui ajutor de stat.

Construcţia fabricii va demara chiar de anul acesta, la sfârşitul perioadei de implementare a tuturor tehnologiilor şi proceselor, fabrica urmând a avea o capacitate de producţie de 10 GW.

“Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Compania AE SOLAR este prezentă în peste 100 de ţări, iar în prezent are o capacitate totală de producţie anuală de 2.5GW (proiectul din România se anunţă astfel de o importanţă strategică). AE SOLAR are peste 850 de angajaţi şi este membră în Pactul Global al ONU.

Sursa: profit.ro, sursa foto

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.