Retelistica

Nu mai este o noutate pentru nimeni că Deutsche Telekom caută cumpărător pentru Telekom Romania Mobile, al patrulea operator telecom din ţara noastră. Conform celor mai recente rezultate financiare, Telekom Romania Mobile a obţinut în 2022 venituri totale de peste 306 milioane de euro, iar la sfârşitul aceluiaşi an a avut o bază de 4.16 milioane de clienţi.

Deutsche Telekom a reluat negocierile cu fondul de investiţii european Accession Capital Partners (ACP). Spun a reluat pentru că discuţiile între cele două entităţi există de ceva timp, însă acestea au fost puse oarecum într-o pauză birocratică.

După ultimele lămuriri solicitate de Accession Capital Partners (ACP), s-ar părea că aceştia sunt de acord să preia Telekom Romania Mobile de la Deutsche Telekom, singura barieră posibilă în calea tranzacţiei fiind Consiliul Concurenţei.

În mod surprinzător, Telekom Romania Mobile a atras atenţia mai multor posibili cumpărători, Deutsche Telekom având discuţii anterioare neconcretizate cu fondul de investiţii PPF şi compania media United Group.

La cum văd că evoluează lucrurile, vânzarea operatorului Telekom Romania Mobile a devenit o chestiune de timp. Dacă nu în 2023, mai mult ca sigur în 2024 vom avea un nou brand telecom în ţara noastră.

Sursa: zf.ro