BMW Seria 5 F10 vs BMW Seria 5 G30 gAuto

Mai sunt doar câteva zile până pe 11 februarie, moment în care începe comercializarea noului BMW Seria 5. Despre acesta am scris un material detaliat cu mai bine de trei luni în urmă. Acolo sunt date despre tehnologiile de la bord, motorizări și transmisii, plus o galerie cuprinzătoare de imagini.

Au existat voci care s-au plâns că designul noii generații, cu nume de cod G30, nu se ridică la nivelul predecesorilor. Vechiul model, vesriunea cunoscută drept F10, a fost extrem de apreciat pentru aspectul exterior, iar asta se vede și la noi în țară, unde întâlnim la mai tot pasul câte un BMW Seria 5 F10. Personal am apreciat fiecare generație a Seriei 5, fiind preferata mea din clasa mare de la primul model și până la cel din ziua de azi.

Probabil tocmai din cauză că unii fani au strâmbat din nas și au comparat vechiul Seria 5 cu cel ce urmează a debuta la dealeri, găsindu-l pe cel vechi mai arătos, BMW a realizat un clip video în care prezintă punctual principalele diferențe dintre cele două generații:

Poate că, într-adevăr, actualele automobile nu reușesc să mai transmită multă emoție prin intermediul designului. Însă dacă analizăm la rece, eu zic că vom găsi destule elemente bine desenate și integrate corect în ansamblu la noul Seria 5. Actuala linie de design BMW, cu farurile ce se unesc cu grila radiatorului, a ajuns pe mai toate modelele mărcii, iar dacă unora nu le place, nu le rămâne decât să aștepte noile generații.

Categorii: gauto

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește ASUS Zenfone 8, realme GT, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.