Smartphone

Ştiu că această informaţie are câteva ore de când există în media, însă timpul nu mi-a permis să scriu până la această oră. Revenind la subiect, Samsung a publicat raportul oficial care explică în detaliu de ce luau foc smartphone-urile Samsung Galaxy Note7.

Cum vă anunţam într-un articol anterior, Samsung susţine în continuare că bateria a fost principala cauză a incidentelor, chiar dacă au fost utilizate baterii de la doi producători diferiţi. Conform raportului oficial defectele bateriilor nu au fost similare, însă ironia sorţii face ca acestea să se aplice la acelaşi telefon, în acelaşi timp.

Prima baterie produsă de Samsung SDI se pare că avea un defect de producţie care producea scurt-circuit. În partea dreaptă-sus a bateriei electrodul negativ erau uşor îndoit, permiţând astfel contactul ce avea ca rezultat scurt-circuitul.

Cea de-a doua baterie produsă de ATL a avut o sudură defectuoasă care a rupt izolaţia electrodului pozitiv, permiţând astfel contactul dintre electrodul negativ şi cel pozitiv cu efect de scurt-circuit. În plus se pare că un număr ridicat de baterii nici nu aveau bandă izolatoare.

Imaginile prezentate de Samsung prezintă cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în fiecare caz. 200.000 unităţi Samsung Galaxy Note7 şi 30.000 de baterii au fost testate riguros de peste 700 de cercetători, iar pe lângă explicaţiile legate de explozii, Samsung a confirmat că viitoarele smartphone-uri vor trece prin verificări mult mai complexe pentru a garanta siguranţa bateriilor.

Sursa: news.samsung.com