Cel mai 4x4 - Land Rover Defender gAuto

Competiția „Cel mai 4×4” din România a ajuns la cea de-a 22-a ediție, fiind cea mai veche de acest gen din Europa. La startul acestui eveniment au fost reunite 11 modele, ce au fost testate de cei 7 jurnaliști și specialiști din domeniul off-road timp de două zile, în perioada 4 – 5 iunie 2022. Mi s-a propus să fac parte și eu din juriu, însă nu am putut onora invitația, în familie fiind organizat un alt eveniment de o importanță majoră.

Premiile au fost împărțite anul acesta în 6 categorii, iar câștigătorii sunt:

  • Land Rover Defender X – Cel mai 4×4 off-road;
  • Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid – Cel mai 4×4 SUV;
  • Kia EV6 – Cel mai 4×2 SUV verde;
  • Dacia Duster TCe 150 EDC 4×2 – Cel mai 4×2 SUV;
  • Hyundai Tucson Full Hybrid – Cel mai 4×4 SUV verde;
  • DS7 Crossback E-Tense 4×4 – Cel mai 4×4 SUV Premium.

Pe lângă modelele de mai sus, în cadrul competiției s-au întrecut și Jaguar E-PACE, Kia Sportage Hybrid, Opel Grandland Hybrid, Peugeot 3008 Plug-in Hybrid și Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid.

După cum se poate vedea dacă analizăm întreaga listă cu participanți, nu mai puțin de 7 concurenți din totalul de 11 sunt propulsați de soluții electrificate, fie că vorbim despre modele EV, PHEV sau HEV. Cel mai probabil, în doar câțiva ani toate SUV-urile și automobilele 4×4 vor fi electrificate, complet sau parțial, fiind de fapt cele care pot profita cel mai mult pe partea de scădere a emisiilor poluate prin adoptarea unor astfel de soluții.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.