LG este fără doar și poate unul dintre cei mai importanți și de succes producători de televizoare și monitoare. Nu doar atât, ci este și unul dintre cei mai mari furnizori de panouri pentru alte companii ce asamblează astfel de dispozitive. Nume sonore din industrie aleg să integreze ecrane dezvoltate și produse de LG, așa că experiența gigantului sud-coreean este cu atât mai vastă într-un domeniu în care inovarea continuă și susținută este esențială.

Când vorbim despre panouri OLED, atunci este clar că LG livrează cele mai competitive și performante soluții. Dacă primele OLED-uri nu reușeau să se ridice, din anumite considerente (luminozitate maximă în special), la nivelul LCD-urilor, acum, cele mai recente panouri cu diode organice nu sunt cu nimic mai prejos.

LG OLED TV

Avantajele afișajelor OLED sunt multiple, iar cele mai importante se referă la un negru absolut, ce garantează un constrast infinit, o separare perfectă a fiecărui detaliu (dată fiind iluminarea distinctă a fiecărui pixel în parte), precum și unghiuri de vizualizare dintre cele mai extinse. Să nu uit de culori, ce sunt vivide și pot genera o dinamică aparte fiecărei scene.

Cele de mai sus reprezintă, așa cum am precizat deja, doar o mică parte din nenumăratele avantaje ale panourilor OLED, pe care le-am descoperit de-a lungul multor ani în care am testat o sumedenie de televizoare, monitoare, laptopuri, telefoane mobile și multe alte dispozitive cu care interacționezi mai mult sau mai puțin prin intermediul unui ecran.

Totuși, un panou OLED vine și cu dezavantaje. Fiind vorba despre diode organice, acestea se pot „consuma” în decurs de mulți, mulți ani. Există și posibilitatea ca fenomenul „burn-in” să apară. Aceste două dezavantaje ale OLED-urilor aș spune că au apus deja, cele mai recente inovații reușind să diminueze mult astfel de comportamente.

5 ani garanție LG OLEG TV

Iată deci că LG are acum curajul de a oferi 5 ani garanție pentru panoul anumitor televizoare OLED. Este adevărat că vorbim doar despre două serii LG OLED TV, cele de top din gama actuală a companiei, însă viitorul sună din ce în ce mai bine. După cum bine știm cu toții, în doar 1 – 2 ani tehnologiile ce sunt disponibile la început strict pe vârfurile de gamă ajung apoi pe seriile de mijloc, pentru ca la final să fie disponibile pe întreaga ofertă. Așadar, nu-i doar probabil, ci perfect fezabil ca în viitorul apropiat tot mai multe modele LG OLED TV să primească 5 ani garanție, de ce nu chiar mai mult.

Un alt beneficiu de care pot profita clienții de televizoare LG din țara noastră este cel de montaj și instalare gratuite. Promoția este valabilă pentru o gamă variată de modele, din seriile OLED TV, QNED TV și UHD TV. Puteți consulta întreaga listă și puteți afla mai multe detalii despre campania promoțională ce se încheie abia în ultima zi a acestui an, pe site-ul dedicat.

Televizoare LG cu instalare gratuită

Eu am parcurs întreg Regulamentul Campaniei și vă asigur că nu există niciun artificiu, niciun motiv pentru care să nu solicitați montaj și instalare gratuite dacă achiziționați un televizor LG ce se califică pentru acest serviciu.

În esență, fie că doriți ca televizorul să fie așezat pe suportul / standul / piciorul lui, fie că îl vreți fixat pe perete, echipa ce se ocupă de aceste operațiuni are grijă de tot. Aveți nevoie doar de suport compatibil atunci când doriți montajul pe perete, accesoriu pe care îl puteți cumpăra din magazinele partenere sau care poate fi pus la dispoziția voastră chiar de echipa de montaj.

Serviciul promoțional de instalare gratuită include deplasarea echipei la locație, măsurători și consiliere privind fixarea pe perete, montaj propriu-zis, dar și configurare inițială. Aceasta presupune instalare de update-uri software, căutare și memorare programe TV, setări de inițializare și chiar explicarea principalelor funcții ale televizorului, inclusiv parcurgerea interfeței smart TV.

Îmi imaginez că fiind cititori ai acestui site nu aveți pretenții să fiți consiliați în ceea ce privește webOS, de exemplu, dar trebuie să recunoaștem că sunt foarte mulți utilizatori ce au nevoie de asistență spre a înțelege cum se pot bucura la maxim de tot ceea ce oferă un smart TV LG.

Dacă v-am făcut curioși despre ce înseamnă serviciul gratuit de instalare a unui televizor LG, atunci puteți afla mai multe din clipul video de mai jos sau de pe site-ul dedicat campaniei, unde este afișat inclusiv formularul ce trebuie completat pentru a beneficia de această promoție.

Iată cum LG, pe lângă faptul că produce unele dintre cele mai bune televizoare din lume, vine constant în întâmpinarea nevoilor clienților cu servicii extra oferite gratuit, unele ce sunt cu adevărat binevenite.