Software

Ca să nu existe dubii, trebuie să specific de la bun început că funcția despre care vom vorbi mai departe va fi oferită de Dell pentru început exclusiv pentru anumite modele de stații desktop OptiPlex și Precision Worstation precum și pentru laptopuri din seriile Latitude, Precision și Rugged.

Seriile Dell compatibile ExpressConnect

Noua funcție ExpressConnect, inclusă în aplicația Dell Optimizer, disponibilă în versiunile 2.0 sau mai noi, promite anumite beneficii pentru conexiunea la internet:

Din cele de mai sus, mă intrigă cum va fi cu calitatea video de 8 ori mai bună :) . Sunt sigur că Dell se referă la calitatea video din apelurile și confeințele de pe Meet, Zoom, Teams și alte astfel de platforme.

Totuși, pentru mulți dintre noi, o conexiune dublă simultană la internet ar avea beneficii în orice moment și cu siguranță pentru unii gameri aceasta ar reprezenta un avantaj clar în sesiunile online.

Dell nu explică exact cum se va realiza din punct de vedere tehnic conexiunea dublă simultană la internet, spune doar că va fi posibilă o conexiune prin două rețele Wi-Fi sau prin două rețele prin cablu. Nu se specifică decât că prin noua funcție ExpressConnect se vor putea trimite și primi date în același timp, simultan.

Pentru conexiunea dublă wireless, Dell ne anunță că va fi nevoie de un adaptor suplimentar Wi-Fi, un dongle pe USB cel mai probabil. Despre conexiunea prin fir nu au fost oferite detalii.

Cert este că această nouă funcție este benefică, doar că este la prima versiune și cel mai probabil Dell urmează să aducă noi informații despre ea și să facă ulterior update-uri care să extindă și să-i îmbunătățească capabilitățile.

Sursa : ExtremeTech.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.