Notebook

Atenție bărbați! Conexiunea Wi-Fi a laptop-ului vostru poate afecta calitatea spermei.

O cercetare publicată în revista medicală Fertility and Sterility de cercetători din Argentina și Statele Unite ale Americii a descoperit faptul că fluidul seminal plasat la mai puțin de 2 cm de un laptop cu conexiune Wi-Fi prezintă deteriorări de ADN probleme de mobilitate a spermatozoizilor. 

A fost luat material reproducător de la 29 de bărbați sănătoși, cu media vârstei de 34 de ani. După 4 ore de stat în preajma unui laptop conectat la internet prin Wi-Fi, 25 % dintre mostrele de spermă nu mai erau active (adică mititetii nu se mai jucau deloc) și 9% prezentau deteriorări ale ADN-ului.

Cercetătorii au concluzionat, astfel, că poziționarea unui laptop conectat wireless în jurul organelor genitale masculine poate scădea calitatea spermei umane. Testate și lângă un laptop neconectat Wi-Fi, mostrele au arătat deteriorări ale ADN-ului, net inferioare celor conectate, fapt din care rezultă că și căldura poate influența sănătatea micilor “înotători”.

Medical News Today a publicat anul trecut o altă cercetare pe această temă, care a arătat că laptopul ținut în poală poate duce la hipertermie scrotală – aka crește temperatura testicolelor –  fapt care dăunează de asemenea calității spermei.

Mai sunt multe de adeverit și în ceea ce privește ultima cercetare, datorită faptului că a fost realizată într-un mediu artificial. Oricum, infertilitatea masculină nu este o necunoscută. În SUA 1 din 6 cupluri au dificultăți în concepere iar potrivit Asociației Americane de Urologie, fertilitatea bărbatului este cauza în proporție de 50%.

So, you … how you doin’?

Sursa: Mashable

 

Categorii: arhivanotebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.